Marko: Až Mercedesy opět vybouchnou, tak je porazíme. O titul ještě mohou přijít!

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Helmut Marko vytváří tlak na dominující Mercedes. Klid mezi jejich piloty je jen zdánlivý a kvůli nízké spolehlivosti podle něj ještě mohou přijít o mistrovský titul.

Mercedes má na čele šampionátu konstruktérů náskok 174 bodů, v šampionátu jezdců ale Daniel Ricciardo na třetím místě ztrácí na vedoucího Lewise Hamiltona "jen" 60 bodů, což jej vzhledem k 50bodové odměně ve finále v Abú Zabí ještě stále drží teoreticky ve hře.

Marko toho využívá a snaží se slovně rozhodit své letošní největší rivaly: "Klid mezi piloty Mercedesu není skutečný. Hamilton budou s Rosbergem znovu bok po boku, a až před sebou uvidí titul, nebudou pro ně existovat žádná pravidla. A když Stříbrné šípy znovu vybouchnout, budeme připraveni na to, abychom je porazili."

Doufá také, že si Mercedes udrží svůj nízký standard ve spolehlivosti, na kterou v Singapuru doplatil Rosberg. "Jejich další ztráty hrají v náš prospěch v bitvě o šampionát. Mercedes může titul stále zahodit," dodává pro Bild.


Stav součástí pohonných jednotek: spolehlivost může rozhodnout, Red Bull na tom však
z pohledu použitých součástí není lépe než Mercedes

Hamilton kvůli technickým problémům letos zatím nedokončil tři závody, jeho týmový kolega Rosberg dva. Šampionát pokračuje o víkendu Velkou cenou Japonska, do konce sezóny zbývá včetně ní odjet již jen pět závodů. Vzhledem k rychlostnímu náskoku Mercedesu je ale velmi nepravděpodobné, že by je Red Bull ještě dokázal porazit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy