Ricciardo se obával o dojezd do cíle: Vypadával výkon, problémy se táhly po celý závod

Pirelli | foto: Pirelli

Daniel Ricciardo prožil v Singapuru náročný závod. Po celou dobu se musel vypořádávat s výpadky výkonu, které se Red Bullu nedařilo opravit. Obával se, že nedojede do cíle.

"Prvotní start nebyl špatný, ale těsně před první zastávkou jsme měli trochu problém a myslím, že jsem přišel o něco z výkonu. Objevilo se pak několik další potíží, něco tu a tam, budeme se na to muset podívat," popisuje australský závodník, který do cíle dojel třetí za svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem.

"Během závodu se toho u nás dělo hodně - výkon přicházel a odcházel. Obecně jsem při řazení výkon získával, pak vypadal a znovu nabíhával. Rozhodně jsme tedy měli několik potíží a snažili jsme se je opravit, ale abych byl upřímný, nepodařilo se nám je docela odstranit," přiznává Ricciardo problémy, které souvisely se systémem ERS a jeho baterií.

Mohl skončit výše, nebýt těchto potíží? "Myslím, že nás to dnes něco stálo, ale dotáhli jsme to až do konce. Rozhodně se podíváme na to, co bylo příčinou a zda jí můžeme odstranit. Normálně tyto výpadky po pár kolech odstraníme, ale tyto se táhly po celý závod," odpovídá pilot Red Bullu.


Daniel Ricciardo v Singapuru prožil strastiplný závod, auto mu ale vydrželo
a on se tak mohl radovat ze třetího místa (foto: Red Bull Racing)

Myslím, že jsem byl trochu frustrovaný a měl i trochu obavy, že se nedostaneme do cíle, ale naštěstí to vydrželo. Jak už jsem řekl, podíváme se na to a jsem si jistý, že to do Japonska opravíme," dodává Ricciardo, jemuž v šampionátu patří třetí příčka za piloty Mercedesu. Před čtvrtým Alonsem má náskok 48 bodů, před pátým Vettelem ještě o 9 bodů více.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy