"Nechte mě být - vím, co dělám." Vítá Räikkönen omezení rádiokomunikace?

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Co říká Kimi Räikkönen na záměr Mezinárodní automobilové federace omezit v F1 komunikaci mezi boxovou zídkou a pilotem?

Fin se proslavil svými reakcemi zejména před dvěma léty v Abú Zabí, když na pokyny svého inženýra, který jej vybízel ke správnému zahřívání pneumatik, odpověděl podrážděně: "Jo, jo, jo, jo - zahřívám všechny gumy, nemusíte mi to každou sekundu připomínat" a na zprávy o odstupu soupeřů za ním a jeho tempu odvětil stroze: "Nechte mě být. Vím, co dělám."

Räikkönen je znám tím, že toho moc nenamluví mimo kokpit ani ve voze. Jak tedy vnímá nové omezení FIA, která chce zakázat veškeré pokyny, které by mohly mít dopad na výkonnost jezdce ve voze?

"No, očividně toho rádiem v mém případě moc nenamluvíme, když nejsou problémy. Může se to ale samozřejmě celkem dost zkomplikovat, pokud jsou problémy s vozem a vy musíte některé věci změnit, abyste dojeli do cíle závodu," uvádí jezdec Scuderie.


Video: Kimiho podrážděné reakce na pokyny z boxové zídky (zdroj: Youtube)

"Nevím, jak v takovém případě budou pravidla fungovat. Samozřejmě nám to život ztěžuje, ale je to součástí hry, takže je to OK," nedělá si Kimi těžkou hlavu z nového omezení, které má vstoupit v platnost od Velké ceny Singapuru.

Očekává se ale, že FIA před prvním tréninkem trochu sleví a upřesní, které zprávy tolerovat bude a které nikoliv.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy