Massa: Williams má na to, aby dohnal Red Bull

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williams má podle Felipeho Massy na to, aby se v šampionátu konstruktérů F1 dostal před Red Bull.

Brazilec, který se v Itálii dočkal po svém přestupu k Williamsu konečně na pódium, svému týmu věří. V šampionátu ale na mistrovskou stáj ztrácejí se 177 body 95 bodů, o 15 bodů zpět je čtvrté Ferrari a co konce sezóny zbývá šest velkých cen.

Massa věří, že dokáže nyní pravidelně dojíždět pro solidní porci bodů, stejně jako jeho týmový kolega Valtteri Bottas: "Plánujeme stahovat ztrátu v každém závodě, abychom dostihli Red Bullu, který je trochu daleko, ale nikdy nevíte."

"Ve Formuli 1 se během dvou či tří závodů může všechno hodně rychle změnit. Situace je odlišná. Možná máme příležitost bojovat o druhé místo. Myslím, že letos odvádíme velmi dobrou práci.  Takže se ve druhé části sezóny a také příští rok můžeme ještě hodně zlepšit," pokračuje Massa.

Městský okruh v Singapuru, který o víkendu hostí velkou cenu, vyžaduje vysoký přítlak. Williams proto veze několik vylepšení, podle brazilského jezdce jim ale Monza seděla více: "Monza byla pro nás fantastickým závodem. Dokázali jsme skončit na pódiu, což bylo skvělé."


Singapur sice vozu FW36 nemá vyhovovat tak, jako Monza, Massa přesto věří, že bude moci bojovat o další pódium (foto: Williams F1 Team)

"Dojeli jsme třetí a čtvrtí. Podařilo se nám v šampionátu konstruktérů přeskočit Ferrari, takže jsme třetí. Myslím, že pro nás šlo o velmi důležitý závod. Bylo fantastické stanout opět na pódiu. Doufám, že v tom budeme pokračovat a budeme na pódiu ve většině závodů.

Singapur je vždy náročným závodem, obtížnou tratí. Pro nás není nejlepší. Opravdu ale očekávám, že na to budeme mít, že budeme moci být konkurenceschopní a doufám, že budeme znovu bojovat o pódium," cituje Massu Reuters.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy