Alonso: Red Bull byl v roce 2008 směšný týmem, Ferrari je větší než samotná F1

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso neustále odmítá spekulace o přestupu, Ferrari je podle něj tím "nejlepším týmem na světě." Vzpomíná také na možnost přestupu k Red Bullu v roce 2008 - tehdy to podle něj byl jen "legrační tým" s dobrým marketingem.

I když se o jeho možném odchodu hovoří již dlouhou dobu a v Itálii nyní spekulují o výměně sedaček se Sebastianem Vettelem z Red Bullu, Španěl si stáj z Maranella pro F1 Racing stále velmi pochvaluje: "Jde o nejlepší tým na světě - tým, který dosáhl v F1 nejvíce. Jsou dokonce větší, než samotná Formule 1. A Ferrari je mnohem více než jen tým Formule 1."

"Jsou na celém světě vnímání jako velká věc. A Ferrari má potenciál. Správní lidé, zařízení, rozpočet... všechno, co potřebujete k tomu. Potřebujete tedy věřit, důvěřovat, protože dříve či později vyhrajeme," popisuje Alonso, který stále čeká na svůj další titul s týmem, který se po závodě v Monze propadl na čtvrtou pozici za Williams.

V roce 2008, kdy opouštěl McLaren, přitom měl možnost přejít k Red Bullu, který pak od sezóny 2010 získal čtyři tituly v řadě za sebou. "Bylo to těžké rozhodování, těžké. Když jsem odcházel z McLarenu, tak jsem měl v té době bezpochyby několik možností: Red Bull, Toyotu, Renault."

Proč tedy nepřestoupil k Red Bullu, s nímž by zřejmě pár titulů navíc získal? "Tehdy byl Red Bull jen legračním týmem, ne takový, jako je teď. Byl to směšný tým s dobrým marketingem, ale nic víc. V té doby tedy mé rozhodnutí bylo logické," vysvětluje Alonso.


Ferrari je podle Fernanda Alonsa nejlepším týmem na světě (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy