Montoya: Schumacher mě nesnášel, proto jsem nejezdil u Ferrari

Schumacher M. - Montoya | foto: BMW Motorsport

Bývalý pilot F1, Juan Pablo Montoya, tvrdí, že vlastně nikdy nemohl dostat šanci na závodění za Ferrari, protože jej jako svého kolegu odmítal Michael Schumacher.

Juan Pablo Montoya by přitom rád jezdíval za Ferrari. Jenže do červeného monopostu nikdy neusedl - po svých angažmá u Williamsu a McLarenu F1 opustil. Dveře od Ferrari pro něj zůstaly zavřené. V Monze Kolumbiec italskému 'Autosprint' prozradil, že si jej jako svého kolegu totiž nepřál samotný Michael Schumacher.

Samotný jezdec se prý o angažmá u Scuderie zajímal, ale "nebylo to možné" odhaluje pilot. Důvodem bylo, že "tam byl Michael Schumacher a ten mě nesnášel." Montoya se tak v průběhu sezony 2006 rozhodl z F1 odejít a dát přednost NASCAR. V této disciplíně vydržel až do roku 2013, od sezony 2014 jezdí vítěz 7 Grand Prix v IndyCars.


Montoya při své premiérové sezoně v F1, 2001, v Brazílii před Michaelem Schumacherem
(zdroj: Williams F1 Team)

Návštěvu v Monze si ale Montoya náležitě užil: "Potkal jsem zde tolik známých a kamarádů." Montoya si přitom během své aktivní kariéry v tomto sportu moc přátel neudělal díky svému tvrdému stylu ježdění: "Už to [F1] teď není takové, jako když jsem zde jezdíval." Hodně se změnila také auta: "Jsou pomalejší, to je ale díky pneumatikám."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy