Rosberg změnil na kolizi v Belgii názor a není na závod pyšný

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg během tiskové konference v Monze uvedl, že na kolizi se svým týmovým kolegou není pyšný a po shlédnutí záznamu se Hamiltonovi rozhodl omluvit.

Kolize dvou hlavních rivalů ze stejné stáje, kteří patří k hlavním adeptům na titul, byla po Velké ceně Belgie velkým tématem. Po závodě Nico Rosberg trval na tom, že kolize nebyla jeho vina a označil ji za závodní incident. 

Mercedes se rozhodl "přijmout disciplinární opatření" a sám Rosberg se nechal slyšet, že změnil názor. "Časem," odpověděl Němec na otázku, kdy otočil.

"Dal jsem si týden na přemýšlení a potom v pátek vše prodiskutoval s týmem. Nakonec jsem se rozhodl, že musím převzít zodpovědnost. Tým mě nemůže donutit k omluvě, rozhodně to přišlo z mé strany poté, co jsem slyšel názory ostatních a podíval se na video. Cítil jsem, že je to moje odpovědnost," přiznal.

"Nebyl jsem pyšný na to, jak závod probíhal a není to hezké slyšet na konci bučení, ale rozumím tomu. Fanoušci ujeli dlouhou cestu, aby viděli vzrušující závody a bitvu mezi mnou a Lewiem - akceptuji to a rozumím."

Zároveň však dodal, že žádné napětí mezi oběma stranami garáže neexistuje. "Celkově je mezi námi během sezóny zdravá rivalita, i v týmu. Proto jsme tam, kde jsme. Máme teď nejlepší auto a jsme nejlepším týmem, protože týmově pracujeme. Pokud to neděláte, nemůžete dominovat a naše situace je toho důkazem. Od začátku bylo zřejmé, že mezi námi nesmí dojít ke kontaktu a z tohoto úhlu pohledu se do budoucna nic nemění a zůstává to stejné," uvedl.

Co se Lewise Hamiltona týče, ten na dotaz, zda může Rosbergovi důvěřovat jen odvětil, že důvěra je velmi silné slovo a přiznal také, že nerozumí rozhodnutí komisařů FIA nepotrestat Rosberga za způsobení nehody.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy