Hamilton je podle magazínu GQ britským sportovcem roku

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Závodní pilot Mercedesu Lewis Hamilton - nejlepší britský sportovec letošního roku - vnímá cenu jako ocenění pro svůj tým, rodinu a fanoušky.

Lewis Hamilton si v náročné sezoně vzal chvilku pauzu, aby převzal cenu amerického magazínu GQ (zaměřuje se na módu, životní styl a kulturu pro muže) na slavnostním vyhlášení v Londýně. Jezdec Mercedesu měl po svém boku přítelkyni Nicole Scherzingerovou.

Po převzetí ceny Hamilton řekl: „Přebírám tuto cenu jako cenu pro mou rodinu a pro můj tým. Jsem šťastný, že jsem osm let mohl závodit v F1, jsem za to všem nesmírně vděčný.“

29letý britský jezdec je aktuálně druhým v pořadí jednotlivců, za Nicem Rosbergem zaostává o 29 bodů. Jejich vztah zažívá velkou zkoušku, napětí kulminovalo v druhém kole Velké ceny Belgie, kdy Rosberg poškodil svým předním křídlem zadní pneumatiku Hamiltona. Oba jezdci se k incidentu hodně vyjadřovali, Hamilton nakonec prohlásil, že bude pokračovat ve snaze získat svůj druhý titul v F1.

„Bude to hodně těžké, ale tituly se vyhrávaly i s větší ztrátou, než mám teď já,“ prohlásil optimisticky Hamilton. „A já Vám slibuju, že udělám vše a ještě víc, když jsem získal tuto cenu pro můj tým, mou rodinu a mé fanoušky.“

Na slavnostním vyhlášení cen byli přítomni také Pharrel Williams, Samuel L. Jackson, Kanye West a Kim Kardashianová, která získala cenu Žena roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy