Alesi: Jezdec má v Monze pocit, že každou chvíli vzlétne

Alesi, Jean | foto: Pirelli

Bývalý jezdec F1 Jean Alesi vyjádřil před Velkou cenou Itálie své dojmy o rychlostech na okruhu a o fanoušcích.

Velká cena Itálie v Monze je známá svými vysokými rychlostmi. I onich se vyjádřil Jean Alesi, bývalý jezdec F1 Jean Alesi.

„V Monze musíte dodržovat jediné pravidlo - zvládnout rychlost blížící se spíš ke 400 než 300 km/h," prohlásil vyslanec Pirelli Jean Alesi.

„Proto je potřebné mít co nejmenší přítlak, abyste dosahoval maximální možné rychlosti na dlouhých rovinkách. Jezdec musí pozorně sledovat své zadní pneumatiky, a aby omezil jejich opotřebení, měl by využít dobrou trakci při rychlých výjezdech ze šikan. Jinak se pneumatiky rychle ničí a vzdálenost potřebná na brzdění se prodlužuje a nastává katastrofa pro rychlé časy na kolo.

To není všechno. V těch rychlostech máte pocit, že za chvíli vzlétnete. To je specifikum pro okruh v Monze, někdy je moc těžké udržet vůz v jízdě přímým směrem.

Vždy jsem měl tento okruh rád, několikrát jsem měl blízko k vítězství. Slyšet pokřiky fanoušků bylo vždy povzbuzující, měli rádi ten řev dvanáctiválců. Teď v době tišších šestiválců budou mít jezdci aspoň šanci víc vnímat ten hlučný dav na tribunách.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy