Bottas chce zůstat u Williamsu - tým půjde ještě nahoru

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas je připraven svázat svoji krátkodobou budoucnost s týmem Williams. Rozhovory mezi jeho managementem a týmem pokračují, vyústit by měly v kontrakt na sezonu 2015.

Stáj z Grove má na služby Finského jezdce opci a po skvělých výkonech v letošní sezoně ji chce využít a udržet jej vedle Felipeho Massy, který má dlouhodobější kontrakt. I když se má za to, že se o služby Valtteriho Bottase zajímaly i další týmy, jezdec sámotný prý nezvažoval žádnou jinou nabídku, chce zůstat u Williamsu.

Na otázku ohledně budoucnosti odpověděl: "Já osobně nevidím důvod, abych se v tento okamžik poohlížel jinde. Ale je ještě moc brzy na definitivní stanovisko, je lepší si počkat na oficiální potvrzení. Až budeme mít co říct, tak si můžeme promluvit." Williams letos po dlouhé době konečně opět bojuje na čele pole, se změnou formy může souviset i změna motorů Renault za Mercedes.

Aktuálně britská stáj zápolí s Ferrari o třetí místo v poháru konstruktérů. Pravidla by se pro příští rok moc měnit neměla, a tak Valtteri nevidí důvod k tomu, aby Williams ve svých výkonech nepokračoval: "Opravdu si myslím, že tým ještě není na vrcholu. Myslím, že směr [kterým se ubíráme] je správný. Tento tým může být pořád ještě lepší, než co letos vidíme.


Williams jde nahoru a s ním i Bottas, proč tedy odcházet? (foto: Williams F1 Team)

Proto jsem si svým rozhodnutím o pokračování tak jistý." V roce 2016 by mohla být místa u týmů jako Ferrari, McLaren nebo Red Bull, to ale teď pilota vůbec nezajímá: "Měl bych se spíše soustředit na tento moment, na tento rok. Až budeme vědět, co se bude dít příští rok, pak o tom můžeme začít uvažovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy