Rosberg se omluvil a Mercedes přijal disciplinární opatření. K týmové režii se neuchýlí

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes měl dnes schůzku, kde se řešila kolize Nica Rosberga a Lewise Hamiltona během závodu v Belgii. Rosberg přijal odpovědnost, omluvil se a oba jezdci mají i nadále dovoleno závodit proti sobě.

Po dnešní schůzce Mercedes potvrdil, že se ani po kolizi jejich dvou pilotů během druhého kola Velké ceny Belgie neuchýlí k týmové režii. 

Podle Mercedesu se dnes v Rosberg, vedoucí muž šampionátu právě před svým týmovým kolegou (s náskokem 29 bodů), v Brackley omluvil za svůj díl viny při kolizi a byl týmem pokárán.

"Během této schůzky Nico přijal svou odpovědnost za kontakt a omluvil se tuto chybu v úsudku. Kvůli tomuto incidentu byla přijata příhodná disciplinární opatření.

Mercedes je i nadále odhodlán tvrdě a férově bojovat, protože to je správný způsob, jak vyhrát šampionát. Je to dobré pro tým, fanoušky a celou F1," stojí v prohlášení týmu.

"Lewis a Nico chápou a přijímají hlavní pravidlo týmu: nesmí dojít ke kontaktu mezi auty na trati! Bylo jim dáno jasně na vědomí, že podobný incident nebude tolerován. Ale Nico a Lewis jsou našimi jezdci a my jim věříme. I nadále mohou volně závodit o letošní mistrovský titul."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy