Další obrat u Marussie: Chilton zpět, Rossi závodit nebude

Chilton, Max | foto: Manor Racing

Max Chilton nakonec bude závodit ve velké ceně Belgie navzdory předchozím zprávám. V pátek to oznámil tým Marussia.

Na základě neuvedených komplikací ve smluvních záležitostech mezi britským pilotem a jeho týmem bylo původně ve čtvrtek oznámeno, že rezervní jezdec Alexander Rossi zaujme místo závodního pilota v nadcházející velké ceně na okruhu Spa-Francorchamps.

I když tým Marussia neuvedl v čem spočívaly tyto kompllikace má se za to, že šlo o finanční stránku věci, jelikož nebyly uhrazeny přislíbené sponzorské prostředky ze strany Chiltonových podporovatelů.

Chilton nicméně tvrdil, že on sám dobrovolně ustoupil stranou, aby tým Marussia mohl přenechat na jeden závodní víkend jeho sedačku platícímu testovacímu jezdci a tím byla zajištěna potřebná finanční podpora.

Týmový mluvčí pro Autosport potvrdil, že Chilton bude závodit a žádost již byla podána na FIA. Britského jezdce bychom tak měli vidět již ve druhém pátečním volném trénku.

Prohlášení ze strany FIA zní: „Pořadatelé obdrželi žádost od týmu Marussia F1 Team změnit nominovaného jezdce Alexandra Rossho zpět na původně nominovaného jezdce Maxe Chiltona."  V souladu s článkem 19 sportovních pravidel komisaři udělili souhlas na základě podané žádosti.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy