Williams se do Belgie těší: "Spa by mělo našemu vozu sedět," Massa připomíná své vítězství

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Tento víkend se po letní přestávce ve Formuli 1 začne opět závodit. A Williams se už do Spa těší, protože slavná belgická trať by jeho vozu FW36 měla dobře sedět.

"Jedno z klasických míst Formule 1: Spa-Francorchamps, piloti milují a ve stejné míře i respektují," uvádí Williams před závodem na nejdelším okruhu kalendáře. Jeho ředitel výkonnosti Rob Smedley před pauzou uvedl, že by chtěli ve druhé části sezóny zaútočit dokonce na druhé místo Red Bullu.

"Cíle jsou v rámci týmu jasné, chceme skončit v šampionátu konstruktérů co nejvýše," vyjadřuje se nyní mírněji, přesto stále očekává velmi dobrou výkonnost jejich vozu. "Spa je okruhem, který by nám měl sedět, je velmi citlivý na odpor a motor - a z těchto rysů budeme těžit."

"Prostřední sektor je něčím, na čem budeme muset během víkendu pracovat, a v kvalifikaci budeme potřebovat, aby nám v něm pneumatiky fungovaly. Ve Spa je vždy šance, že zaprší, takže budeme muset být opatrní," dodává Smedley.

"Abyste ve Spa byli konkurenceschopní, potřebujete auto s efektivní aerodynamikou, proto očekáváme, že budeme silní a cílíme na dobrý výsledek. Přestávka byla dlouhá, takže se opravdu těším na to, až usednu zpět do vozu," říká finský pilot Valtteri Bottas.


Felipe Massa nezapomněl připomenout své belgické vítězství z roku 2008,
které by rád zopakoval:
"Vím, co vítězství obnáší" (foto: Williams F1 Team)

V podobném duchu se vyjadřuje také jeho brazilský týmový kolega Felipe Massa: "Dlouhé rovinky by našemu autu měly sedět a my bychom se ve druhé polovině sezóny mohli dočkat určitých úspěchů. Vyhrál jsem tady v roce 2008, takže vím, co vítězství obnáší."

"Prožil jsem opravdu hezkou letní přestávku, ale na návrat k závodění jsem připravený. Můžeme se těšit na skvělé okruhy a doufám, že budeme dále vyvíjet auto tak, jak jsme to dělali v první polovině sezóny, a jezdit poblíž špičky," přeje si Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy