Alonso: Mým nejsilnějším týmovým kolegou byl…

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Tak přesně tohle Fernando Alonso neřekl, ocenil všechny. Rád by v minulosti jezdil s Kubicou.

Fernando Alonso toho v F1 zažil už víc než dost. Od Minardi až k Ferrari, přes Renault a McLaren jezdil s hodně partnery. Ale když má Fernando určit, kdo z nich byl nejsilnější, začíná mít při jejich hodnocení problémy.

„To je hodně těžká otázka. Všichni byli jiní, všichni měli své silné a slabé stránky, ale všichni mě tlačili k lepším výkonům. Musel jsem naplno předvádět své dovednosti, protože byli hodně soutěživí.“

Na několik jmen si Alonso vzpomněl, ale na Lewise Hamiltona, se kterým jezdil v McLarenu v roce 2007, si nevzpomenul nijak zvlášť.

„Vzpomínám si na Jarna Trulliho, jeho kvalifikační schopnosti byli asi nejlepší, jaké jsem u mých týmových kolegů zažil. Pak tady byl Fisichella, se kterým jsem získal dva tituly pro Renault. Vždy byl po mém boku, ve všech závodech za všech podmínek, byl to skutečně všestranný jezdec. Poté přišli Massa a Räikkönen, to jsou skvělí jezdci. Není to jednoduché vybrat jednoho výjimečného týmového kolegu. Všichni mi hodně pomohli a od všech jsem se hodně naučil. Všichni měli v sobě něco zvláštního,“ dodal jezdec Ferrari.

Úvahu o spolujezdcích ukončil Alonso tím, že by byl rád, kdyby měl v minulosti možnost mít za týmového kolegu Robarta Kubicu, se kterým kamarádil od doby, kdy jezdil motokáry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy