Caterham se může zbavit ošklivého nosu

Ericsson, Marcus | foto: Caterham F1 Team

Do letošní sezóny vstoupila stáj Caterham s velmi netradičním provedením a zejména originálním přístupem k provedení čelní části a nárazové struktury monokoku což se již brzy zřejmě změní.

Nový šéf Caterhamu Christian Albers nepopírá možnou změnu ošklivého nosu ještě v této sezóně.

Dle náznaků z minulého měsíce, poznávací znamení vozu Caterham dost možná změní design a jako další padne na úkor změn, které prosazuje nové týmové vedení.

V důsledku neúspěšné éry pod vedením Tonyho Fernandese je Caterham v současné době na posledním místě v poháru konstruktérů bez jediného bodu. Nové vedení v čele s bývalým pilotem Christianem Alberslem a manažerem Colinem Kollesem se zaměřuje na možnost postupu na 10. místo a tím i zajištění financí do dalšího roku ve výši 20 milionů dolarů. Noví majitelé ze Švýcarska a Středního Východu schválili další tlak na vývoj v letošním roce včetně testovaní 60ti procentního modelu v aerodynamickém tunelu bývalé Toyoty v Kolíně nad Rýnem.

Spekulace, že stávající radikální přední nos bude nahrazen novým řešením neutichají a další informace bychom se mohli dozvědět již při následující velké ceně Belgie. Podle italských zdrojů bude nový nos připomínat řešení Williamsu. Nově by Caterham měl přijít s redukcí hmotnosti, novou podlahou a s úpravami předního i zadního zavěšení. Změn by měly dostat i bočnice vozu a kryt motoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy