Smedly: U Williamsu se mi líbí rychlý vývoj

Williams | foto: Williams F1 Team

Dle slov Roba Smedleyho je nedávný úspěch Williamsu z části založen také na tom, že je teď schopen vyvíjet nové díly rychleji než tomu bylo zkraje sezony.

Od dubna, kdy se Smedley k týmu Williams připojil na pozici šéf výkonnosti vozidla, se dle svých slov zaměřoval na identifikaci míst, ve kterých se musí Williams zlepšit rychle a ve kterých to zas tak nespěchá. Určité oblasti tedy dostaly prioritu, dle slov Smedleyho však vývoj auta zrychlil a tým také častěji dostává z auta maximum. 

"Myslím, že auto vyvíjíme možná o něco rycheji. Dostávání dílů na auto a testování metodiky se zlepšilo a to vše nám pomáhá, abychom udrželi rychlost s ostatními, ne-li se před ně spíše co se časů týče dostávali," říká Rob Smedley.

"Co se týče operační skupiny a co se týče toho, jak věci řešíme na trati - a to nejen v závodech, ale i testech - si myslím, že činíme stabilní pokrok. Je zde hodně oblastí, na které jsme se dívali a zaměřovali a máme určitou strukturu, na které pracujeme. To se rozvíjí a my se celou dobu zlepšujeme."


Rychlost nasazování novinek je předností Williamsu (foto: Williams F1 Team)

Smedley stále vidí možnost pro zlepšení, ale přiznává, že některé větší změny potřebují prostě více času. "Samozřejmě, že tu jsou velké výkonnostní věci, na které se díváme, mají ale delší čas zavedení a vy si říkáte: 'Nemůžu je mít pro příští závod nebo možná ani tento rok'. Jsou zde také celé operační skupiny a způsob, jak pracujeme. Něco z toho můžete vyřešit za 10 minut a některé potřebují o hodně déle. Ale je to neustálá snaha o zlepšení."

Smedley tedy Williams v poměrně krátkém čase už podruhé pochválil - naposledy zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy