Symonds: Forma Williamsu není jen náhodná

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williamsu se letos daří a podle Pata Symondse mají třetí nejrychlejší vůz.

U Williamsu panuje pozitivní nálada, oproti loňskému roku postavili silný a konkurenceschopný vůz a po polovině sezóny jim patří čtvrté místo v tabulce konstruktérů, když se již třikrát radovali z pódiového umístění.

Loni přitom tým z Grove obsadili až devátou příčku s pěti získanými body. Letos jich mají na kontě již 135 a míří ještě výš - rádi by porazili aktuálně třetí Ferrari, které má náskok sedm bodů.

"Myslím, že do letošního roku vložili hodně úsilí. Hodně investovali a získali schopné lidi, zvláště v oblasti aerodynamiky. Odvedli skvělou práci a moc to Frankovi a Claire přeji. Ztratili letos body kvůli incidentům nebo že nedokázali z auta dostat maximum, což je dobré pro nás, protože jinak by byli o pořádný kus vepředu," uvedl Jenson Button (McLaren), který v roce 2000 v F1 debutoval právě s Williamsem.

A výkony jejich vozu je mile překvapen i Felipe Massa, který se k týmu přidal letos po svém odchodu z Ferrari. "Myslím, že konkurenceschopností našeho vozu je překvapen celý paddock, ale odvedli jsme i kus práce od začátku sezóny."

"Stále se zlepšujeme. Sice je před námi ještě dost práce, ale myslím, že to jde co se vývoje vozu týče všechno velmi dobře a doufám, že to udržíme až do posledního závodu. Určitě je trošku přehnané myslet si, že bychom skončili mezi prvními třemi v šampionátu, ale můžeme to dokázat," uvedl Brazilec pro Autosport.

Podle Pata Symondse mají dokonce třetí nejrychlejší vůz hned po Mercedesu a Red Bullu. "Až do Rakouska jsem nevěřil, že jsme dosáhli toho, co jsme měli. Letos je to náročné, protože 43 bodů bere Mercedes a zbytek bojuje o méně bodů."

"Pokud jsme třetí nejrychlejší, zasloužili bychom si skončit třetí. Ale v roce 2005 (když byl výkonným inženýrem Renaultu) jsme s Fernandem (Alonsem) vyhráli šampionát, přestože měl McLaren lepší vůz. Byli jsme lepší tým a vyhráli jsme naším závoděním, " prozradil v rozhovoru pro oficiální stránky F1 technický šéf týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy