Alonso: Mercedes je největším překvapením letošní sezony

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle Fernanda Alonsa je Mercedes pro Ferrari orientačním bodem.

Před letošní sezonou málokdo očekával, že Mercedes v její první části devětkrát zvítězí. Fernando Alonso říká, že tým z Brackley je největším překvapením roku 2014 a pro Ferrari se stal orientačním bodem v pracovním úsilí.

Fernando Alonso: „Mercedes všechny překvapil. V současnosti jsou všichni zvyklí na skutečnost, že tento tým dominuje o každém víkendu. Pamatuju si, jak jsme přijeli s novými vozy na testy do Jerezu a Bahrajnu. Všechny týmy měly nějaké problémy, ale u Mercedesu bylo vše v pořádku. Máme za sebou jedenáct závodů, v devíti z nich jeho jezdci zvítězili a nikdy nechyběl aspoň jeden z nich na startu v první řadě. Mohu říct, že Mercedes se stal největším překvapením letošní sezony.

Oni jsou pro nás motivací. My víme, že můžeme být lepší, ale zatím jsme se nepředstavili v tom nejlepším světle. Náš tým dosáhl určitý pokrok a změnil se náš orientační bod – v loňské sezoně to byl Red Bull, teď je to Mercedes. Prostě se musíme pokusit vyřešit problémy a dostat se na jejich úroveň.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy