Smedley: Williams má na to, aby porazil Ferrari i Red Bull a skončil druhý

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williams má podle svého ředitele výkonnosti Roba Smedleyho na to, aby letos předstihl Red Bull a skončil v šampionátu konstruktérů na druhé příčce za Mercedesem.

"S omezenými zdroji či s omezeným časem na vývoj, jak to určují pravidla, musíme učinit určitá rozhodnutí o tom, jak budeme vyvíjet toto auto a kolik zdrojů dáme do toho příštího," popisuje inženýr, který přestoupil z Ferrari.

"Momentálně naplno vyvíjíme tento vůz, protože stále chceme být v šampionátu druzí. Myslím, že to je dosažitelné," tvrdí ambiciózně. Williams naposledy skončil v šampionátu druhý v roce 2003, pak zažíval slabší sezóny.

"Odvíjí se to závod od závodu, máme však volný plán, který se bude odvíjet od toho, jak dobře si povedeme v šampionátu," pokračuje Smedley. Zatím jim patří čtvrté místo, na třetí Ferrari ztrácejí 7 bodů, na druhý Red Bull 84 bodů. Po letní přestávce budou mít na zlikvidování náskoku svých soupeřů ještě 8 velkých cen.

V Maďarsku minulý týden Williams žel ukončil šňůru tří pódií v řadě za sebou a výsledek byl pro tým zklamáním. V příštích dvou závodech se však chce znovu předvést: "Když se podíváte na naše výsledky v posledních pěti podnicích, pak jsme odjeli závod, který byl z pohledu výkonnosti trochu nenormální."

"Přicházejí dva závody, kde musíme využít vlastnosti vozu - ve Spa a v Monze. Myslím, že tyto tratě nám budou sedět. Musíme to využít a dostat se do dobré pozice," burcuje Smedley. Jejich vůz se vyznačuje dobrou aerodynamickou efektivitou, na rovinkách díky motoru Mercedes a nízkému odporu patří vždy mezi nejrychlejší.


Williams má podle Roba Smedleyho na to, aby letos porazil Red Bull i Ferrari
a skončil druhý (foto: Williams F1 Team)

Red Bull uznává, že to v příštích dvou závodech bude mít těžké a Williams zřejmě skončí před ním. "V příštích závodech [v Belgii a v Itálii] půjde o omezení škod, protože Force India a Williams budou rychlí," varuje Christian Horner, podle něhož třetí vítězství Red Bullu v letošní sezóně bude připadat v úvahu až po nich: "Naší další skutečnou příležitostí musí být Singapur."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy