Šéf Red Bullu: Týmy F1 by měly dávat pilotům větší volnost

Ricciardo, Daniel | foto: Infiniti

Týmy Formule 1 by měly přestat řídit každý detail života svých jezdců, aby mohli říci, co si opravdu myslí, a být opět blíže svým fanouškům, jejich zájem o královskou disciplínu motorsportu uvadá.

"Potřebujeme pilotům umožnit, aby se mohli volně vyjadřovat, spíše než je kritizovat. Potřebujeme, aby se na povrch dostala jejich skutečná osobnost. Mají své názory, osobnost - a my bychom je měli povzbuzovat k tomu, abychom z nich mohli vidět více," uvádí šéf Red Bullu Christian Horner.

Přehnaná závislost na radiokomunikaci vytváří dojem, že jen sledují instrukce, místo toho, aby byli skutečnými pány svých osudů: "Někdy se zdá, že závody jsou až moc řízené. Za podmínek, jaké jsme měli v Maďarsku, se jen podívejte na Alonsa, a jak byl fantastický. Hamilton se propracoval zezadu a Daniel předjížděl vnějškem a prováděl neuvěřitelné věci," pokračuje Brit.

Během páteční tiskové konference sklidil negativní reakce poté, co se opřel do novinářů dotazujících se na F1 a lidská práva a na to, zda je správné, aby se teď závodilo v Rusku či později v Ázerbájdžánu. Tuto část označil za "depresivní a nudnou" a novináři zkritizoval za neustále se opakující dotazy, které by podle něj měli spíše směřovat na FIA či Bernieho Ecclestonea.


Piloti jsou svými týmy podle Christiana Hornera příliš kontrolováni (foto: Scuderia Ferrari)

"Řekl jsem věci, za kterými si stojím - protože když se soustředíme na závodění, pak máme skvělý sport. F1 potřebuje, aby se piloti stávali hrdiny - a v Maďarsku jimi byli. To byla F1 ve své nejlepší podobě. Nejen v Maďarsku, ale i v Německu.

Pro mě jde o to, co si užívám, co rád vidím, a součást soutěžení. Potřebujeme se nadále ubírat touto cestou a zajistit, aby k tomu docházelo," dodává šéf Red Bullu - druhého týmu letošního šampionátu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy