McLaren chystá po strategické chybě změny: Rozhodování bude jednodušší a rychlejší

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren po chybě s předpovědi počasí a zvolení špatné strategie chystá změny, které jim pomohou činit během velkých cen správná rozhodnutí.

Po výjezdu safety caru v 8. kole Velké ceny Maďarska všechny týmy přezuly své piloty na hladké pneumatiky, výjimkou byl pouze McLaren, jenž Jensonovi Buttonovi a Kevinovi Magnussenovi ponechal přechodné. Není divu, že si z Hungaroringu po této chybě odvezli pouze bod.

Inženýři se na boxové zídce odvolávali na meteorologický radar, podle kterého mělo brzy znovu začít pršet - jenže až do konce závodu nespadla ani kapka.

"Na radaru jsme viděli, že by za 9 min mělo pršet. Byla to škoda. Pokud bychom dostali jezdce na suché pneumatiky, bylo by to jiné. Musíme prošetřit tu záležitost s radarem, protože dnes jsme na to doplatili," uvedl zklamaně závodní ředitel Eric Boullier, jenž se celou záležitost rozhodl dále prošetřovat.

"Musíme na to reagovat a přijít na to, proč k tomu došlo, jelikož nechceme, aby se to opakovalo. Myslím, že to musíme zjednodušit a zrychlit," popisuje pro Autosport plánované změny rozhodovacích procesů na boxové zídce Boullier. "Zdůrazňuje to, co potřebujeme změnit. Rozhodování pro nás tedy bude snadnější."


Kevin Magnussen v Maďarsku na body nedosáhl, a tak jej v celkovém pořadí
o deváté místo obral Felipe Massa (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 51 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy