Hamilton o týmové režii: Mercedes se nedržel vlastních pravidel

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

I když Mercedes prohlašuje, že jeho piloti spolu mohou volně bojovat, v Maďarsku požádal Lewise Hamiltona o to, aby uvolnil cestu Nicovi Rosbergovi jedoucímu jinou strategii. Jak to zpětně vnímá britský jezdec, který odmítl uposlechnout?

Ve Velké ceně Maďarska se předjet nenechal a cílem projel po startu z boxové uličky před Rosbergem. S přístupem Mercedesu k týmové režii byl zatím spokojený, tentokrát pro ní ale podle něj nebyl správný čas.

"Mercedes to zvládal opravdu dobře. V neděli podle mě ale neuplatnil pravidla, ať už jsou jakákoliv. V jiných závodech možná byla uplatněna," podivuje se Hamilton, kterého pokyn týmu na Hungaroringu šokoval.

"Vzpomínám si na svůj závod minulý rok, asi na Nürburgringu, kde se Nico propadal a já měl ještě horší závod, ale propracovával jsem se dopředu a měl jsem potenciál na získání více bodů pro tým," vzpomíná pilot Mercedesu.

"Ale v Maďarsku to nebyl tento případ. Oba jsme v boji, ve hře je vítězství v šampionátu. Jsem tedy vděčný za to, že jsem si podržel ty cenné body," pokračuje Hamilton, kterého sice Rosberg ke konci dojel, ale už nepředjel.

Nevěří, že by se situace v týmu a mezi ním a Rosbergem po jeho ignorování pokynů z boxové zídky měla nějak změnit. Vedení Stříbrných šípů bylo z celé situace na rozpacích: podle Nikiho Laudy se Hamilton rozhodl správně (více zde), podle Wolffa to celé budou muset zanalyzovat a společně si promluvit (zde).


Lewis Hamilton na Hungaroring odmítl uposlechnout pokyn z boxové zídky
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Nemyslím si, že to před dalšími závody situace v týmu změní. Jsem si jistý tím, že to zvládneme, vysvětlíme, prodiskutujeme, pokusíme se pochopit a opravdu se posuneme kupředu," pokračuje britský jezdec, který v šampionátu na lídra Rosberga ztrácí před druhou částí sezóny o osmi závodech jen 11 bodů.

V tom čase jsem se to snažil zvážit, protože jsem byl, myslím, třetí, a říkal jsem si: 'Stále jsem ve hře, nechápu, proč bych ho měl pouštět. Možná kdybych byl osmý a on bojoval o první místo, pak možná' - ale to nebyl ten případ. Takže se to těžko chápe, ale jsem si jistý tím, že to tým udělal ze správných důvodů," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy