Zastávky v boxech: Vettel odbaven za 2,4 sekundy, Kvjat s nejdelším stintem

Vettel, Sebastian | foto: Infiniti

HUNGARORING - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Kdo si vedl během Velké ceny Maďarska nejlépe v boxech a s jakými pneumatikovými strategiemi piloti nastoupili na zpočátku mokré trati?

Absolutně nejrychlejší zastávka se dnes povedla ve 33. kole Red Bullu, když do boxů zajel Vettel - zvládli ji za 2,4 sekundy. Ostatní se ale týmu moc nevydařily - u Ricciarda se například v 23. kole protáhla na 4,3 sekundy, zatímco ta první byla za 2,9 s.

Zastávku za 2,5 sekundy jsme pak v 38. kole viděli u Ferrari, když přezouvalo Alonsa, jenž nakonec vybojoval v závodě druhé místo, a o kolo později u Magnussena.

Pod tři sekundy stihli mechanici přezout také Maldonada v 43. kole (2,9 s), Massu v 23. kole (2,9 s) a Räikkönena v 41. kole (2,9 s).

Do závodu startovali všichni na přechodných pneumatikách, které hned přezouvali za suchou měkkou směs. Výjimkou byl jen McLaren, který měl nějaký pofidérní radar věstící příchozí déšť. Piloti si v průzkumných kolech před nájezdem na rošt vyzkoušely i plné mokré pneumatiky.

Devět z 16 klasifikovaných pilotů si vystačil s 2 zastávkami, zbylých sedm se v boxech ukázalo třikrát.

Nejdelší stint na přechodných pneumatikách vydržel Magnussen - 15 kol (21,4 % závodu), na měkkých zvládl nejvíce kol (37) Chilton a vůbec nejdéle na jedné sadě kroužil Kvjat - 39 kol na středně-tvrdých pneumatikách představovalo 55,7 % závodu vypsaného na 70 kol.

Legenda:  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy