Lauda nepochybuje: Hamilton by Rosberga porazil

Pirelli | foto: Pirelli

Po domácí výhře pokračuje Nico Rosberg zatím na vítězné vlně i v Maďarsku. Po požáru Mercedesu jeho týmového kolegy Lewise Hamiltona neměl vážnějšího soupeře. Niki Lauda se domnívá, že nebýt požáru jeho vozu, mohl se Brit na Hungaroringu radovat z vítězství.

V první části kvalifikace Lewisovi Hamiltonovi kvůli úniku paliva zhořel vůz aniž zajel měřený čas a čeká jej start z chvostu startovního pole, respektive boxové uličky, jak později potvrdil tým.

Brit opanoval první místa dosavadních tréninků a loni na tomto okruhu poprvé v barvách Mercedesu zvítězil. Letos bude jeho závod o dost náročnější.

"Je to hodně nefér a pro něj opravdu náročné. Byl by dnees rychlejší a zítra mohl vyhrát závod, bez pochyby. Teď už to tak nevypadá," nechal se slyšet Niki Lauda, nevýkonný šéf Mercedesu.

"Je to k naštvání, pokud se nemýlím, je to Lewisův čtvrtý problém se spolehlivostí. Šampionát je vyrovnaný a je to pro něj hrozná smůla. Musíme to napravit. Zorganizovali jsme skupinu špičkových manažerů a problémy neakceptujeme, budeme bojovat a vyřešíme je," prohlásil po kvalifikaci Toto Wolff, výkonný šéf týmu. 

"Na Hockenheimu nás trápilo několik potíží: selhání brzdového disku, což není zrovna chyba týmu a musíme někdy zkrátka zjistit, co se přihodilo. Někdy to není jasné, někdy za to může šasi, někdy motor, někdy dodavatel," uvedl.


Bude se oslavovat i na Hungaroringu? (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy