Smedleyho překvapilo, jak rychle se Williams vzchopil

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Ředitel výkonnosti Williamsu Rob Smedley je překvapen tím, jak se rychle Williams dostal do formy po loňském propadáku, kdy za celý rok získal jen pět bodů.

Smedley přišel letos z Ferrari, stejně jako Felipe Massa. Na otázku, jestli čekal, že Williams svou formu tak rychle otočí, odpovídá: "Ne, absolutně ne." Tušil však, že zlepšení přijde: "Myslím, že když jsem byl s tímto týmem poprvé v kontaktu, tak bylo zcela jasné, že má dostatek zdrojů a rozpočet na to, abychom se dostali tam, kde bychom měli být."

V posledních závodech se stal z Williamsu druhý nejrychlejší tým po vedoucím Mercedesu, od kterého odebírá pohonné jednotky. "Nečekal jsem, že to bude tak rychlé - tohle je ale příjemný problém."

"Raději bych si přál tohle, než aby to trvalo tři roky. Už jsme o šest či možná devět měsíců před tím, kde jsem očekával, že budeme. Předpokládal jsem, že se do dobré pozice s lidmi, které máme, dostaneme - ale ne tak rychle," pokračuje Smedley.

"Když se podíváte na pokrok, který dělám, tak jsem s ním spokojený. Zapůsobil na mě poté, co jsem přišel ze svého původního týmu, když to s ním srovnávám. Myslím, že rychlost vývoje je působivá, obzvlášť s přihlédnutím ke zdrojům, které máme," porovnává Williams s Ferrari, kde působil do konce minulé sezóny.


Rob Smedley (vlevo) s Felipem Massou přešli z Ferrari k Williamsu, kde svůj bývalý tým
k jejich velkému zadostiučinění nyní porážejí (foto: Williams F1 Team)

"Nemyslím si, že to je náhoda, když máme konzistentně druhé nejrychlejší auto. Není to náhoda, že jsme třetí v šampionátu.  Ostatní v některých oblastech upadli, ale tohle je Formule 1. To se nezměníte, akorát můžete odvádět co nejlepší práci se svým vybavením a zdroji," dodává Smedley, jehož Williams minulou neděli obral o třetí příčku v šampionátu právě Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy