Villeneuve: Hamilton u Mercedesu dlouho nezůstane, Vettel by měl Red Bull opustit

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton podle bývalého šampiona Jacquese Villeneuva u Mercedesu dlouho nezůstane a Sebastianovi Vettelovi doporučuje odchod z Red Bull. Současnou Formuli 1 považuje za nudnou.

"Lewis Hamilton dlouho u Mercedesu nebude. V německém týmu si všichni přejí, aby byl mistrem světa Němec. Lewise přivedli jenom proto, aby zlepšil Nica [Rosberga]," uvádí Villeneuve. Brit před Velkou cenou Maďarska na svého německého kolegu v šampionátu ztrácí 14 bodů.

Bývalý pilot si pak všímá horších výsledků úřadujícího mistra světa - Sebastiana Vettela, jenž se s Red Bullem letos trápí. "Sebastian musí Red Bull opustit. Veřejnost si už na něj mění názor, protože s průměrným autem si začíná vést jako průměrný jezdec."

Villeneuve na F1 trochu zanevřel: pravidla jsou příliš přísná a královská disciplína se podle něj stává nudnou: "Pravidla jsou příliš omezující. Formuli 1 jsem vždy považoval za extrémní sport, ale to už neplatí. Kvůli pravidlům už nejde o dostatečně čistý sport. Všechno se stalo příliš umělé. Je to nuda, ztrácíme fanoušky. Cítíte, že něco chybí."


Ze Sebastiana Vettela se podle Jacquese Villeneuva stává v průměrném autě průměrný pilot
(foto: Red Bull Racing)

Příliš snadnou se podle Kanaďana stala Formule 1 i pro samotné jezdce: "Piloti se už nemusejí opravdu snažit. My jsme do F1 vstupovali možná stále ještě jako 20letí, ale už jsme byli muži. Nyní máte dojem, že závodění považují za něco jako hru s Legem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy