Alonso chválí "chytrého a férového" Ricciarda: "Vettela poráží 7:3, to jsme nečekali"

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Fernando Alonso oceňuje kvality Daniela Ricciarda, se kterým v závěru Velké ceny Německa svedl tuhou, ale velmi čistou bitvu.

"Daniel je překvapením od Austrálie, myslím, že je neuvěřitelný," chválí Alonso nováčka Red Bullu, který letos nahradil v mistrovském týmu Marka Webbera. V prvním závodu dojel druhý, o své místo ale nakonec kvůli nepovolenému přechodu týmu na alternativní model výpočtu průtoku paliva nakonec po diskvalifikaci přišel.

V dalších závodech ale předváděl další vynikající výkony a čtyřnásobného šampiona Vettela porážel i v kvalifikacích: "Myslím, že po prvních desíti závodech vede nad Sebastianem 7:3. Jde tedy o něco, co jsme zřejmě nečekali," pokračuje hvězda Ferrari.

Ricciardo si vede lépe v sobotu, kdy je průměrně o 0,149 s rychlejší, i během samotných závodů v neděli: nasbíral 106 bodů a v šampionátu drží třetí příčku za duem Mercedesu, zatímco jeho týmový kolega je s 82 body až šestý.

Alonso si pochvaloval závěrečný duel na Hockenheimu, kdy mladého Australana nakonec udolal: "Jezdí fantasticky a dnes bojoval velmi chytře, vždy se skrýval do aerodynamického stínu za mě, když jsem jej předjel, brzdil velmi pozdě, útočil velmi pozdě, aniž by někdy minul zatáčku."


Fernando Alonso oceňuje umění a férové počínaní Daniela Ricciarda při vzájemných soubojích
(foto: Scuderia Ferrari)

"Je velmi, velmi chytrý, hodně dodržuje pravidla - byl to skvělý souboj," oceňuje Alonso, který si  o závod dříve v Silverstone naopak stěžoval na Vettela, jenž podle něj porušoval pravidla tím, že jej vytlačoval z dráhy a vyjížděl všemi čtyřmi koly mimo trať.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 64 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy