Button mění názor: "Se svou reakcí na kolizi s Hamiltonem jsem to přehnal"

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button byl bezprostředně po skončení Velké ceny Německa naštvaný na svého bývalého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který do něj ve vlásence narazil. Po zhlédnutí opakovaných záznamů ale svůj postoj změnil.

Hamilton po strkanici v prudké zatáčce uvedl: "Měl jsem menší kolizi s Jensonem, ale myslel jsem si, že mě pouští - špatně jsem to tam odhadl."

Button byl ale k jezdci Mercedesu poté velmi kritický: "Proč bych měl někoho pouštět? Nevím, jestli jste si toho všimli, ale hodně pilotů používá tuhle stopu kvůli tomu, aby měli ze zatáčky dobrý výjezd. Myslím, že problém s Lewisem spočíval v tom, že očekával, že ho pustím."

"Nejsem jedinou osobou, do které dnes najel. Je to divné, když máte o tolik rychlejší auto, tak byste si nemysleli, že se dostane do tolika takových soubojů, ale tak už to bylo. Najel do mého zadního kola, to je vše, co k tomu můžu říci. Víc o tom nevím. Jsem tam, abych odjel svůj závod. Byla by to nuda, kdybychom jej všichni pouštěli, když se probíjel polem," pokračoval Button.

Později večer byl však pilot McLarenu, který po zpackané strategii projel cílem až jako osmý, ve svém hodnocení střízlivější: "Poté, co jsem si závod zpětně prohlédl, tak si myslím, že jsem to s mými pocity vůči Lewisovu manévru přehnal. Dokážu pochopit, proč si myslel, že mu nechávám místo."

"Jsem v úžasu z toho, že jsme oba zatáčku zvládli!! F1 dnes nabídla skvělou podívanou, kéž by to tak dlouho pokračovalo!" dodal Button, jemuž v celkovém hodnocení šampionátu po závodu na Hockenheimu patří osmá příčka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy