Räikkönen: S Ferrari se musíme zlepšit, takhle to už dál nejde - není to legrace

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen "vysvětluje" okolnosti své nehody a to, jak se po ní cítil. Dotýká se i momentální formy Ferrari, se kterou není vůbec spokojený a která se podle něj musí brzy změnit: už "to není legrace."

Poslední velká cena nedopadla pro finského závodníka nejlépe. Když se po svém výjezdu mimo trať v prvním kole vracel zpět, dostal divoký smyk a tvrdě narazil do svodidel. Na otázku, co se v Silverstone vlastně stalo, odpovídá Räikkönen typicky po svém: "No, havaroval jsem, myslím, že jste to viděli."

A jak se po nešťastné situaci cítil - vnímá nějaké následky? "Ne, měl jsem bolesti, ale už je to všechno v pořádku." Poté přibližuje, že nešlo jen o nohu: "Ne, vlastně mě nejvíce bolela žebra, proto jsem netestoval. Ale už to všechno odeznělo." A na dotaz, zda se nyní tedy cítí 100% v pořádku, odpovídá rezolutně: "Jo."

Uznává, že se věci nevyvíjejí tak, jak si po svém návratu k Ferrari představoval: "Alespoň jsme byli v každém závodě. To je to nejmenší, co očekáváte. Je to těžký rok, snad se to v určitém okamžiku otočí - musí, protože takhle to už o moc déle pokračovat nemůže, není to legrace."


Kimi Räikkönen (vlevo): "Takhle to už dál pokračovat nemůže, není to legrace"
(ilustrační foto: Scuderia Ferrari)

"Tyto věci se mi ale už dříve přihodily a vždy jsme to dokázali otočit, mám tedy pevnou víru, že k tomu dojde znovu. Jen musíme opravit potíže zařídit věci tak, jak chci. Jsem si jistý, že se můžeme dostat zpátky tam, kde bychom měli být," pokračuje Räikkönen.

Cítí, že je kvůli jeho výkonům místo u Ferrari v ohrožení? "Jak už jsem řekl, jsem si jistý, že problémy dokážeme vyřešit. Jak rychle? Doufám, že rychle, ale to závisí na mnoha věcech. Mám smlouvu, takže pokud jde o budoucnost, nedělám si s tím starosti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy