Häkkinen: Räikkönen riskuje loajalitu Ferrari

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Mika Häkkinen nepovažuje ohlášený odchod svého kolegy, Kimiho Räikkönena, za zrovna chytrý. Nehoda ze Silverstone jej ohromila.

Kimi Räikkönen před startem závodního víkendu v Silverstone otevřeně koketoval s možným odchodem z F1 - psali jsme zde, což všechny udivilo, protože s Ferrari má smlouvu platnou ještě do konce sezony 2015. Mika Häkkinen se dokonce obává, že si jeho krajan tímto prohlášením uškodil: "Každý dělá, co považuje za správné. Ale podle mě tohle nebylo takticky moc chytré."

Podle bývalé hvězdy týmu McLaren může mít toto prohlášení za následek, že se tým bude v budoucnu spíše starat o jeho kolegu, Fernanda Alonsa, protože ten má spíše u Scuderie perspektivu. "Když přemýšlíte nad koncem závodění, negativně se to projeví na motivaci. Hůře se poté koncentrujete na spoustu věcí, které v F1 hrají roli," píše Fin ve svém sloupku pro 'Hermes'.

Nehodu v Silverstone však s tímto prohlášením nespojuje: "Nechci Kimiho kárat. Vina je na prohlubni v trávníku. Silverstone má dobrou trať, ale proč byla ta díra zrovna v místě, kde se Kimi vracel na trať? Když v F1 ztratite v rychlosti kontakt s tratí, tak už žádný jezdec není schopný zvládnout auto." Häkkinen po zkušenosti z Adelaide 1994 moc dobře ví, o čem mluví...


Bude se Ferrari v budocnu spíše soustředit na Alonsa než na Räikkönena, který nemá tak velkou perspektivu? (zdroj: Scuderia Ferrari)

45letý bývalý pilot si je jistý tím, že by Kimi býval zpomalil, kdyby o hrbolu věděl: "Z vlastní zkušenosti vím, jaké to je, když vidíte, jak se blížíte ke svodidlům a nemůžete s tím nic udělat. V tu chvíli máte v hlavě jen to, jestli to ta svodidla vydrží a kam Vás vymrští."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy