Vettel: Red Bull od prvního závodu v Austrálii z náskoku Mercedesu nic nestáhl

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Podle Sebastiana Vettela se jeho týmu od úvodní velké ceny letošní sezóny zatím nepodařilo nic stáhnout z náskoku Mercedesu.

Z vývoje šampionátu vyplývá, že svůj titul neubrání a poprvé od roku 2010 jej získá někdo jiný než čtyřnásobný mistr světa Vettel. Na lídra Nica Rosberga ztrácí 95 bodů a Red Bull za Mercedesem zaostává o 158 bodů.

"Momentálně je ztráta hodně velká a my jsme ztrátu od prvního závodu v podstatě nestáhli," uvedl Vettel po Velké ceně Británie, v níž dojel pátý se 53sekundovou ztrátou. O něco lépe dopadl jeho týmový kolega Ricciardo, který projel cílem závodu o 46 sekund později než její vítěz - Lewis Hamilton s Mercedesem.

"Samozřejmě, že jsme vyzkoušeli hodně věcí, abychom se zlepšili, ale oni dělají totéž. Čekáme na větší pokroky, abychom mohli náskok více stáhnout, což podle mě budeme moci lépe posoudit na konci sezóny. Pak budeme vědět, co budeme moci zvládnout během zimy," pokračuje Vettel, který si tedy není tak jistý tím, že se příští rok dostanou na úroveň Mercedesu, jako odborný poradce Helmut Marko.


Red Bullu se nedaří stahovat náskok Mercedesu, který neusíná na vavřínech a svůj
vůz také neustále vylepšuje (foto: Red Bull Racing)

Od příštího závodu hodlá FIA zakázat FRIC zavěšení, může to Red Bullu pomoci ve stahování náskoku Mercedesu? "Samozřejmě, že víme, s čím jezdíme, ale nevíme, s čím jezdí oni. Je však zcela jasné, co říká FIA, takže některé týmy budou zřejmě postiženy více, jiné méně," odpovídá Vettel. Oba týmy totiž ve využívání tohoto systému zavěšení nejdál.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy