Marko: Red Bull bude v roce 2015 rovnocenným soupeřem Mercedesu

Marko, Helmut | foto: Red Bull Racing

Red Bull a Renault se snaží dohnat dominantní Mercedes, který v letošní sezóně není k poražení. Cesta k tomu může být skrz vylepšení motoru, připouští Helmut Marko.

Úřadující šampion ztrácí na Mercedes 158 bodů a v Poháru konstruktérů drží druhé místo. Jejich jezdec Daniel Ricciardo vyhrál v Kanadě zatím jediný závod. A to díky problémům Mercedesu.

Šéf týmu Christian Horner byl v posledních týdnech silně kritický k dodavateli motorů Renault, francouzský výrobce tedy provedl opravu řízení své sportovní divize před britskou GP.

Horner podpořil změny Renaultu a schválil plán, podle kterého by se náskok Mercedesu mohl do roka stáhnout.  „Shodli jsme se, že stávající motor není zdaleka na hranici svých možností a může být vylepšen v několika oblastech, samozřejmě všechna opatření budou v rámci současných tzv. zmrazených pravidel.“

Red Bull se snažil dohnat ztrátu na Mercedes během testů v Silverstonu (foto: Infiniti Red Bull)

"Začali jsme v pondělí, abychom určili okamžitá opatření, která se představí v následujících týdnech. A budeme pokračovat tak, abychom byli v sezóně 2015 na stejné úrovni jako Mercedes,“ pokračoval Marko.

Na závěr dodal, že zlepšení spolehlivosti bylo na pořadu dne, stejně jako vylepšení výkonu. "Obě strany vědí, jaké máme možnosti a co máme dělat," řekl. Plány na změnu výrobce zatím pro Red Bull nejsou na pořadu dne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy