Druhý den v Silverstone debutoval Leale a 18" kola. Nejrychlejší Bianchi s Ferrari

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

V Silverstone pokračovalo druhým dnem společné testování týmů Formule 1. U Caterhamu debutoval Julian Leal a na Lotusu 18" pneumatiky Pirelli.

Dnes se do testování zapojilo 11: nováčka Leala sice měl odpoledne ve voze CT05 nahradit Rio Harjanto, kvůli problému s MGU-H se však Kolumbijec nemohl jezdit, na dráhu se vydal až odpoledne a na Japonce se žel už nedostalo.

Nejrychlejší čas předved Jules Bianchi, jenž pro dnešek přesedlal z Marussie k Ferrari, kde zastupoval Kimiho Räikkönena zotavujícího se po prudkém nárazu z Velké ceny Británie.

Pro Pirelli testujoval mistr světa Sebastian Vettel s Red Bullem a Charles Pic, který si jako první vyzkoušel nové 18" pneumatiky, o jejichž zavedení v budoucnu se uvažuje (fotografie najdete zde). K tomu však podle sportovního ředitele Pirelli Paula Hemberyho nedojde dříve než v roce 2017.

Nejaktivnějším byl Kevin Magnussen s McLarenem: zvládl 91 kol, což odpovídá vzdálenosti přes 536 km. Stáj s Wokingu může být po dnešku spokojena, mladý Dán byl třetí nejrychlejší.

Konečné výsledky druhého dne

 

Fotografie ze středečního testování (kompletní fotogalerii z testů v Silverstone hledejte zde):


Lotus E22 na 18" pneumatikách v reálu


Jules Bianchi s Ferrari s měřicí soustavou pitotových trubic kolem levého předního kola - inženýři monitorují proudění vzduchu za předním křídlem (foto: Scuderia Ferrari)


Kevin Magnussen s McLarenem, tým sleduje proudění až
za předními koly (foto: McLaren Mercedes)


Debutant Julian Leal (foto: Team Caterham F1)


Lotus E22 odstrojený (foto: Lotus F1 Team)


Daniel Juncadella připraven vyrazit (foto: Sahara Force India)


Charles Pic stále krouží na větších kolech, zatím je nejpomalejší (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy