Lowe kritizuje Red Bull: Nemám pochopení pro tým, který si neustále stěžuje na motor

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle některých lidí v paddocku by byl nejrychlejším vozem Red Bull RB10, pokud by měl za zády pohonnou jednotku Mercedesu. Tyto závěry však technického ředitele Mercedesu Paddyho Lowea vytáčejí. Proč?

"Z našeho pohledu je to otravná historka. Nemám pochopení pro tým, který říká: 'Můj motor není dost dobrý.' Jděte a pracujte s nimi - je to partnerství," uvádí Lowe naštvaně s odkazem na Red Bull, který Renault často veřejně kritizuje.

"Formule 1 je o týmové práci a o stavbě auta jako integrovaného systému. Nemůžete oddělit jedno technické hledisko od druhého: pracujete na celku, aby se prosazoval v časech na kolo," pokračuje výkonný technický ředitel Mercedesu.

Nelíbí se mu ani stížnosti na slabý motor, které se uvádějí v souvislosti s nižšími maximálními rychlostmi: "Nemůžete se podívat na čas a říci: 'Je na rovinkách rychlý, protože má skvělý motor, ale ne pomalý obzvlášť v této rychlé zatáčce, což znamená, že má horší aerodynamiku,' protože můžete samozřejmě prodat přítlak za cenu odporu."

"Tuhle hru hrajeme v F1 již mnoho let a hrajeme ji i dnes. Některé týmy se stejným motorem jezdí s mnohem větším odporem než ostatní," dodává Lowe. Svým soupeřům neustále plačícím nad slabším motorem tím nepřímo vzkazuje: buď se zlepšete, nebo raději mlčte.


Red Bull by měl podle Lowea místo kritiky s Renaultem raději lépe spolupracovat, vyšší rychlost může na rovnkách snadno dosahovat nastavením nižšího přítlaku (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy