Smedley: Williams se musí naučit vyhrávat

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Podle Roba Smedleyho se tým Williams musí opět naučit vyhrávat, aby dokázal využít příležitostí podobných té z Velké ceny Rakouska.

Tým z Grove prošel organizačními změnami a byl před začátkem sezóny pasován na černého koně, avšak zatím nedokázal úplně  naplno využít svůj potenciál, který skýtá vůz FW36. Po zisku první řady na startu rakouského závodu slavil Valtteri Bottas a Williams třetí místo když za ním dojel jeho týmový kolega. Porazit je dokázal jen Mercedes.

Smedley přiznal, že se během závodu soustředili především na zisk bodů a nepřemýšleli nad vítězstvím.

Byl také dotázán, zda se Williams po letech bojů ve druhé polovině startovního pole (pokud samozřejmě nepočítáme vítězství Pastora Maldonada v Barceloně před dvěma roky) musí nejprve znovu naučit jak vyhrávat. "Abych pravdu řekl, tak myslím, že to je férové shrnutí situace," přiznal Autosportu.

"Myslím, že se musíme podívat na naše výkony a pochopit, jak se zlepšit v každém miniaturním detailu, protože detaily rozhodují, jinak není žádné magické řešení. Závodíme proti velmi profesionálním značkám s rychlejším autem, ale oni jsou velmi dobře organizováni. A proč tomu tak je? Protože mají velké zkušenosti se závoděním v té části startovního roštu," uvedl Smedley.


V Rakousku piloti Williamsu a celý tým slavili (foto: Williams F1 Racing) 

"Loni závodil Williams na 13, 14 či 15 pozici. Závodit první, druhý, třetí či čtvrtý, to je úplně o něčem jiném. Věřte mi - já si zažil obojí. Musíme se to naučit. Proto jsem tu, takže ano, musíme se zlepšit. Všechno je v pořádku, jen se musíme naučit závodit na čele," uzavírá.

Podle něj jde o drobnosti a detaily, které musejí přispět ke zlepšení výkonů vozu stejně jako fungování týmu během závodu. Je třeba se prý také ujistit, že chyby, které udělají napraví a že se již nebudou opakovat.

"Když jste vzadu a máte špatné auto, nic není jasné. Když jste na předních pozicích, je to o tom všechno udržet a mít na paměti každou drobnost. Co je jasné je fakt, že jako tým porosteme a budeme silnější. Budeme schopni udělat to co Red Bull a Mercedes. To je naším cílem - být nejméně stejně dobří, ne-li lepší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy