McLaren nespěchá s jezdeckým složením pro rok 2015

McLaren | foto: McLaren

Zůstane Button a Magnussen v McLarenu i příští rok? Sportovní ředitel Eric Boullier nebude spěchat se svým rozhodnutím.

Jensonu  Buttonovi a Kevinu Magnussenovi vyprší smlouva na konci letošní sezóny. U týmu chtějí zůstat i nadále. Ve stávajících smlouvách je klauzule, která umožňuje prodloužení kontraktů. Tato otázka byla zmíněna při telefonickém rozhovoru novinářů s Ericem Boullierem po spekulacích ohledně možného návratu Fernanda Alonsa do Wokingu.

Příští rok se do McLarenu vrátí Honda jako dodavatel pohonných jednotek. Honda sice přijde do formule 1 jako nováček v éře šestiválců, ale Boullier nepochybuje, že v dobré formě.

„Je to velký projekt a jeho příprava trvá měsíce nebo dokonce roky, takže pracujete podle jasného plánu a cílů. Zatím je myslím všechno v pořádku a jsme na cestě, kterou jsme si vytyčili do prvního závodu příštího roku,“ prozrazuje.

Zůstane Jenson Button u McLarenu i příští rok? To je záhadou. ( foto: McLaren - Mercedes)

Tým chce mít po boku zkušeného jezdce, který ví jak vyhrávat. Tým z Wokingu ještě nepotvrdil jezdecké složení. V paddocku Formule 1 se hovoří, že možnými kandidáty na sadačku jsou Alonso, Vettel nebo Hamilton. Tím pádem by Jenson Button nebo Kevin Magnussen skončili.

Alonso má sice smlouvu s Ferrari až do konce roku 2016, ale Italům se znovu nedaří postavit konkurenceschopné auto, které by bojovalo o vítězství v závodech. Pokud by motory Honda mohly vyhrávat už příští rok, mohl by uvažovat o přestupu.

U Sebastiana Vettela zase hovoří jeho špatný začátek do sezóny. V Red Bullu má zatím navrch Daniel Ricciardo, který vyhrál v Montrealu. Úřadujíci mistr světa skončil v tomto roce nejlépe třetí v Malajsii a v Kanadě. Němec z dosavadních osmi závodů tři nedokončil, hlavně kvůli motoru Renault. V průběžném pořadí je pátý s 60 body.

Zláká McLaren Fernanda Alonsa do svého týmu?  ( foto: Scuderia Ferrari)

Oproti tomu Lewis Hamilton tento rok bojuje o titul mistra světa s týmovým kolegou a lídrem průběžného pořadí Nicem Rosbergem. Mistr světa z roku 2008 sice jezdí za Stříbrné šípy, ale pokud prohraje boj o titul, může být vše jinak. A bude chtít odejít od Mercedesu pryč? Angličan zatím vyhrál čtyři závody z osmi, ale také dva nedokončil v Austrálii a v Kanadě. "Všechno jsou to, ale zatím pouhé spekulace," říká Boullier.

Šéf týmu zůstal málomluvný o Buttonovi a Magnussenovi a jejich budoucnosti v týmu. "Je to otázka, kde nemohu říct, ano nebo ne. Máme štěstí na dva skvělé jezdce, kteří chtějí s námi závodit a zavázat se nám do budoucna. Máme některé smluvní opce, takže nejsme ve spěchu rozhodnout naši budoucí jezdeckou sestavu. Hodnotíme a posuzujeme každou strategii do budoucna," vysvětluje ředitel.

Přesto byl Francouz ve chvále k Magnussenovi hlasitý k jeho letošním výkonům, ale říká, že je stále nováček. Tým mu má nadále pomáhat, aby se dál zlepšoval. "Po Rakousku jsem byl v jeho pokoji a popovídal si s ním. Víte co potřebuje? Vyvážit svobodu a ujistit se, že cítí podporu. Tu potřebuje při svém rozvíjení jako jezdec,“ dodal Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy