Kimi spokojen s novým vozem

Coulthard, David | foto: McLaren

Při testech včera v Silverstone debutoval nový McLaren MP4-19B, který by měl stříbrné šípy vytáhnout z krize.

Po velmi problematickém úvodu letošní sezóny má Kimi Raikkonen alespoň malý důvod k radosti a naději do budoucna. MP4-19B včera při svém prvním testu v Silverstone dosahoval velmi povzbudivých výkonů.

Tým odjezdil s novým monopostem 46 kol a jeho nejrychlejší kolo 1:22,120 stačilo na druhé místo za Fernandem Alonsem na Renaultu.

"Ráno jsme kvůli dešti odjeli jen několik kol, ale odpoledne na osychající trati jsme udělali mnohem více," hodnotí testy finský pilot. "První dojmy jsou dobré. Vývoj vozu trvá dlouho a čeká nás několik dní tvrdé práce. Pro mě je hlavní, že cítím, že vývoj jde zatím správně."

Martin Whitmarsh: "Dnes jsme udělali co jsme mohli, bez větších problémů. Doufejme, že se zlepší počasí a budeme moci pokračovat v naplánovaných testech. Auto se vyvíjí správným směrem, ale zatím je opravdu příliš brzy cokoliv hodnotit. Tým bude pokračovat v testech v Silverstone s Kimim ve středu a ve čtvrtek a budeme se snažít získat co nejvíce informací."

Stále však není jasné, kdy bude MP4-19B nasazen do závodu. McLaren na novou verzi zoufale čeká, když se propadl už na šesté místo průběžného pořadí.

"Zatím jsme nerozhodli o možném nasazení do závodu. Vše záleží na tom, jak se bude dařit vývoj a testy," dodává Whitmarsh.

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy