Newey chválí Ricciarda: "Jakoby jezdil s šálkem čaje a řídil jednou rukou"

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo zatím překonává předsezónní očekávání, když si u Red Bullu vede lépe než čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel. Nyní jej chválí i slavný konstruktér závodního vozů Adrian Newey.

"Daniel je tento rok ohromně působivý. Rozhodně překračuje všechna naše očekávání," chválí mladého Australana Newey. Nejenže v dosavadních 7 závodech letošní sezóny nasbíral o 19 bodů více než Vettel, ale Němce porazil také v pěti kvalifikacích průměrně o 4 desetiny sekundy.

"To, co mi na něm přijde úžasné, je to, jak je ve voze klidný. Když hovoří přes rádio, je to jakoby seděl se šálkem čaje v ruce a řídil jednou rukou. Je to celkem pozoruhodné. Je velmi klidný, soustředěný, vše kolem sebe vnímá a opravdu si svou práci užívá," popisuje konstruktér Red Bullu.

Jeho přizpůsobivost a vstup do sezóny oceňuje i šéf týmu Christian Horner: "Způsob, jakým jezdí, jak předjíždí - celou sezónu jezdí bezchybně. V Kanadě se chopil příležitosti a z něj radost, že vyhrál svou první velkou cenu.

Když jsme si jej vybrali, aby jezdil po boku Sebastiana, vyrojily se dotazy. Myslím si, že nade vší pochybnost předvedl, že si svou pozici zaslouží," dodává Horner, jehož Red Bull je v šampionátu druhý se 119bodovou ztrátou na Mercedes.


Daniel Ricciardo se svou kanadskou trofejí (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy