Kimi své trápení s letošním Ferrari nechápe

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen přiznává, že nedokáže vysvětlit, proč se s letošním Ferrari F14 T tolik trápí.

V nedělním závodě finský jezdec moc vidět nebyl. Kvalifikoval se sice na 10. místě, ale postupně se propadal. Stejnou pozici a jediný bod vybojoval po technických problémech soupeřů a havárii Massy s Pérezem v posledním kole.

"Je velmi těžké opravdu pochopit, co se děje," odpovídá na dotaz, zda se během závodu měnilo vyvážení jeho vozu. "Zdá se, že se mění. Jedno kolo to může být velmi obtížné, pak o několik kol později  z nějakého důvodu pneumatiky jako by najednou fungovaly lépe."

"Nedokážu vysvětlit příčinu, jinak bychom to už věděli. Na konci závodu se to zdálo být zase OK. Musíme se na tyto věci podívat. Auto a balík má potenciál. Musíme jen přijít na to, co se s tím dá udělat, aby fungovalo v každém kole," vysvětluje Räikkönen pro Autosport.

V šampionátu mu patří s pouhými 18 body až 12. pozice a v Kanadě začala německá média spekulovat o tom, že se jej Ferrari bude chtít po sezóně zbavit. Jeho týmový kolega Fernando Alonso se drží v šampionátu na 4. místě a Fina v kvalifikacích předčí průměrně o 0,61 s.


Kimi Räikkönen během představení jezdců před Velkou cenou Kanady, v níž se hodně trápil
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy