Alonso: Novinky Ferrari jednou fungují, jindy ne

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Vývoj Ferrari je podle Fernanda Alonsa nekonsistentní - nové díly někdy fungují, jindy ne.

Scuderia na Mercedes a Red Bull letos očividně ztrácí, Fernando Alonso je přesto třetím jezdcem v šampionátu. Pro závod v Montrealu sice chystá vylepšení motoru, ale podle Fernanda Alonsa nebude stačit na stažení náskoku Stříbrných šípů, které letos vyhrály zatím všechny závody.

Včera Kimi Räikkönen řekl, že posun vpřed moc nečeká: "Ostatní týmy nestojí v klidu na místě, takže by se pořadí moc měnit nemělo" A co od novinek očekává v Montrealu jeho týmový kolega Fernando Alonso?

"Letos zatím vozíme nové díly obecně na každý závod. Některé fungovaly, jiné ne. Pokusíme se tedy z nových dílů v Kanadě dostat co nejvíce, absolvovat dobrý pátek a posunout se trochu blíže pódiu. Nepochybuji o tom, že v každém závodě budeme čím dál konkurenceschopnější. Ale jak moc, to netuším," přiznává Španěl.

Jejich vůz F14 T podle něj stále nabízí velký prostor pro zlepšení: "Rozhodně máme potenciál zlepšit auto, protože jsme v situaci, kdy podáváme slabší výkony. Tolik věcí je možné zlepšit: pohonnou jednotku, aerodynamiku, starty... mnoho věcí, protože momentálně nejsme tam, kde bychom chtěli."


Ferrari vozí novinky na každý závod, podle Fernanda Alonsa
ale vždy nefungují (foto: Scuderia Ferrari)

"Do konce šampionátu zbývá ještě ujít velký kus cesty, a pokud se v těchto oblastech zlepšíme, stále můžeme prožít dobré závody a získat dobré výsledky," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy