Dvě stovky pro Kimiho v Kanadě, posun Ferrari vpřed nečeká

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimiho Räikkönena v Kanadě čeká 200. velká cena jeho kariéry. Samotný Fin je překvapený, jak rychle čas běží.

Divil se už na začátku sezóny, když se dozvěděl, že je nejstarším aktivním pilotem současné Formule 1 - v říjnu mu totiž bude 35 let. Nyní ho upoutal další zajímavý statistický údaj.

"Bylo mi řečeno, že Velká cena Kanady o tomto víkendu budou mou 200. velkou cenou, což jen ukazuje na to, jak ten čas letí. Stále budu závodit naplno a čísla na tom opravdu nic nemění. Jsem si však jistý, že jde o milník, za kterým se za několik let ohlédnu s hrdostí," popisuje své pocity Räikkönen.

V historickém žebříčku se tak s 200 absolvovanými závody pousne na 14. místo. Na špici je Rubens Barrichello, který do závodu v F1 startoval během své kariéry celkem 323krát. Kimi do F1 vstoupil v roce 2001, v letech 2010 a 2011 si však dal přestávku, kterou vyplnil soupeřením v rallye.

"Kromě toho, ž jde o můj 200. závod, tady nejsem jen kvůli číslům. Zisk dobrého výsledku v Montrealu nám dá lepší důvod k oslavám. Kanadský závod je jedním z nejnáročnějších v sezóně. Jde o trať, kde musíte v oblasti vozu všechno správně trefit," pokračuje pilot Ferrari.


Kimi Räikkönen se svou přítelkyní Minttu Virtanenovou (foto: Scuderia Ferrari)

Scuderia do Kanady veze několik vylepšení týkajících se aerodynamiky i motoru, moc velký posun vpřed ale nečeká. "Ostatní týmy nestojí v klidu na místě, takže by se pořadí moc měnit nemělo. Snad trochu stáhneme ztrátu a získáme zatím nejlepší výsledek sezóny v mém 200. závodu, což by bylo skvělo pro celý tým," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy