Ricciardo: Na Vettela jsem si vždy věřil

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Mladý Daniel Ricciardo tvrdí, že nikdy nepochyboval o tom, zda bude mít na mistra světa Sebastiana Vettela, pokud Red Bull postaví rychlé auto.

Ricciardo letos podává ve své první sezóně s Red Bullem po boku čtyřnásobného mistra světa vynikající výkony. V dosavadních šesti kvalifikacích byl pětkrát rychlejší, průměrně o 0,47 sekundy. Před Vettelem je i v šampionátu jezdců - nasbíral o devět bodů více a patří mu čtvrtá příčka.

"Opravdu jsem neměl žádné přesné představy o tom, jak to půjde, jaké výsledky v závodech budu dosahovat či jaké bude kvalifikační skóre. Věděl jsem ale, že mám určitý talent a samozřejmě ve Formuli 1 už i trochu zkušeností," říká Ricciardo.

"Cítím, že stále rostu a že se zlepšuji také jako jezdec, takže jsem věděl, že když půjdu do nové sezóny a tým za mnou bude stát, tak půjde o novou příležitost, kdy bych měl mít na to bojovat se Sebem," věřil si mladý Australan.

Je spokojený s tím, že může rychle vracet Red Bullu jeho důvěru poté, co si ho vytáhl z týmu Toro Rosso: "Jestli jsem si myslel, že to půjde, řekněme tak dobře, jako nyní? Nevím. Ale věděl jsem, že když budu mít vše pod sebou, pak budu schopen získávat výsledky. Naštěstí to tým minulé záři viděl... takže to jde dobře."


Minulý týden dojel Daniel Ricciardo v Monaku na třetím místě - hned
za oběma Mercedesy
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy