Marko stále hrozí Renaultu odchodem, uvažuje o motorech Volkswagenu

Marko, Helmut | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko pro německá média uvedl, že se stále nerozhodli pro pokračování spolupráce se současným dodavatelem jednotek - se společností Renault Sport F1. A nahlas se zmiňuje o Volkswagenu.

Podle Marka bude mistrovská stáj vyhodnocovat pokrok Renaultu během jejich domácí Velké ceny Rakouska v červnu: "Musíme pak rozhodnout o našem budoucím motorovém partnerovi." Vyvíjí nátlak francouzského dodavatele, jehož pohonné jednotky v úvodu sezóny kvůli četným technickým problémům ostře kritizoval.

Možné partnerství s Mercedesem bylo již dříve vyloučeno a spolupráce s Ferrari na úrovni motorů je také vysoce nepravděpodobná. Do F1 se příští rok vrací Honda, ta však v sezóně 2015 bude zásobovat pouze McLaren a majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz nedávno řekl, že nechtějí být zákazníky japonského motoráře.

Ke komu by tedy Red Bull mohl odejít? "Volkswagen už působí v jiných závodních sériích s motory, které jsou podobné technologii Formule 1," naznačuje Marko pro Sport Bild. Red Bull sice má již nyní s Volkswagenem úzké obchodní vztahy, ale nakolik to myslí vážně nebo chce jen Marko dostat svou rétorikou Renault pod tlak, to se v budoucnu ukáže.


Helmut Marko (vpravo) s Rémi Taffinem z Renaultu
(foto: Red Bul Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 52 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy