Räikkönen dostal napomenutí, ale není spokojen s rozhodnutím komisařů

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen od komisařů Grand Prix Monaka obdržel napomenutí za způsobení kolize s Kevinem Magnussenem. Fin ale není nadšený, protože ke kontaktu došlo až při couvání.

Komisaři Formule 1 vyšetřovali incident až po závodě a Räikkönenovi udělali napomenutí za nehodu způsobenou šest kol před cílem. Fin se snažil dostat před Magnussena ve vlásence Loews, ale při brzdění byl příliš dlouhý. 

Magnussen je přesvědčen, že to byla Kimiho chyba. „Zavřel jsem dveře v Loews a on se rozhodl, že všude projede.“

Räikkönen jel na vynikajícím třetím místě, dokud nepřišel kontakt s Maxem Chiltonem během druhého výjezdu safety caru, poté jel až čtrnáctý. Pilot Marussie za to obdržel napomenutí.

"Z nějakého důvodu najel do mé zadní pneumatiky a zničl ji," smutní mistr světa z roku 2007. "Snažil se dostat do stejného kola jako zbytek pole, ale nevím, co čekal - že mu budu v takto úzké zatáčce uhýbat ze stopy, aby mě předjel?

Nevím, co si myslel. Pochopitelně že zničil můj závod a od tohoto okamžiku bylo po něm. Měl jsem dobrou pozici i dobrou rychlost. Ale opět jsem z toho nic nevytěžil a vyšel naprázdno. Tentokrát to nebyla vůbec naše chyba," zlobí se Räikkönen.

Finský pilot přiznává, že jeho manévr na Magnussena byl agresivní. „Snažil jsem se předjet na vnitřku a nemohl jsem projet zatáčku,“ řekl Räikkönen. „On jel trochu doleva a já jel přes obrubník a bylo to tam velmi těsné, ale zeď byla příliš blízko a musel jsem couvat.“

„Dokud jsem nezačal couvat, nenaboural jsem do něj. Ale v tu chvíli jsem nemyslel na body, protože zda dojedu po pár bodů za osmé místo nebo budu 10., 11., to pro mě nehraje roli.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy