Smedley: Red Bull má ohromně působivé auto, brzy může mít na Mercedes

Williams | foto: Williams F1 Team

Rob Smedley věří, že letošní vůz Red Bullu, RB10, je působivé auto a pokud dokážou z motoru Renault získat vyšší výkonn, brzy mohou být rovným soupeřem Mercedesu.

Red Bull byl v závodě v Barceloně druhým nejrychlejším týmem. Ricciardo doplnil na pódiu oba Mercedesy a Vettel se probojoval z patnáctého místa na startu na konečnou čtvrtou příčku. Mercedes měl ale náskok více než 49 sekund. Rob Smedley, šéf výkonnosti vozidla Williamsu, byl dotázán, zda je podle něj už o titulu rozhodnuto.

"To by bylo hodně pesimistické říci, že letos už je po šampionátu. Jen když vezmu druhé nejrychlejší auto - Red Bull - nebyl bych sám, kdo se domnívá, že mají velmi působivé auto. Když se podíváte na záběry z onboard kamery, je to ohromně působivé. Takže pokud Renault přinese novinky, může se vše ještě otočit," uvedl pro crash.net Smedley.

Zlí jazykové z řad fanoušků dokonce neopomínají připomenout pravidlo, které zajišťuje zisk dvojnásobných bodů v posledním závodě v Abú Zabí a prorokují, že paradoxně právě díky tomu získá svůj pátý titul Sebastian Vettel.

Zatím se však šampionát vyvíjí v duchu soubojů dvou Stříbrných šípů. Podle Smedleyho však ješně nic není rozhodnuto. "Je jen otázkou času, kdy někdo udělá velký skok a požene lidi vpřed. Ne, rozhodně to není konec sezóny," prorokuje.


Dokáže Red Bull ohrozit Mercedes? (foto: Red Bull Racing)

"Mercedes má vynikající pohonnou jednotu a my u Williamsu jsme rádi, že ji máme v našich vozech. A Mercedes má i dobrý vůz. Nejsem si však jistý, kdo by byl nejrychlejší, kdyby všichni měli stejný motor. Jestli mají nějakou slabinu? Evidentně ne, když vyhráli pět z pěti závodů s velkým náskokem..." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy