Button: Až skončím v F1, možná zkusím rallyecross

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button se ještě nevzdává naděje na dobré výsledky, začíná už ale přemýšlet i o tom, co bude následovat po jeho odchodu z F1.

Button začíná zvažovat život mimo F1. Za složitou sezonou z roku 2013 následuje začátek zřejmě další složité sezony. Možná přinutí mistra světa z roku 2009 hledat nějakou jinou životní výzvu, když se jeho kariéra v F1 přiblíží ke svému konci.

„Jezdit v F1 je stále skvělá práce,“ řekl Button v Barceloně. „Její nejhorší částí jsou rozhovory, v kterých musíte vysvětlovat, proč se nedaří. Skončím, až když mi má práce přestane přinášet radost. To se může stát, když budu řídit vůz, který nebude dostatečně rychlý. Doufám, že to nebude tak brzy a že ještě budu moci skončit vysoko.“

34letý Brit je zkušeným jezdcem, odjel víc než 250 závodů F1 od roku 2000, kdy začínal ve Williamsu. V roce 2011 si vyzkoušel jízdu ve voze z australské série V8 Supercar.

„Možná bych po odchodu z F1 vyzkoušel rallyecross. Chci dělat něco podobného, jezdit v karavanu s mými přáteli a rodinou a závodit s jinými jezdci jen tak pro radost. Všiml jsem si vyhlášení Jacquese Villeneuva, že ve všech sportech existuje snaha o pomalejší vozy, ale v rallycrossu na omezení nehledí a jsou tam hotová monstra s výkonem 600 koní,“ dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy