McLaren přemýšlí o testu s Hondou - dočkáme se už letos v Abú Zabí?

Senna, Ayrton | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Honda se příští rok vrací do Formule 1 jako dodavatel pohonných jednotek. Objeví se za zády McLarenu při testu ještě letos?

K dlouho očekávanému návratu má dojít v příští sezóně, kdy bude Honda pohánět výlučně McLaren. Již letos platí vývoj spojený s nasazením nového motoru, za který tým z Wokingu nebude muset platit. Hodnota kontraktu proto může dosahovat až 100 milionů dolarů.

Ve Španělsku závodní ředitel Eric Boullier potvrdil, že jeho stáj zvažovala otestování japonské pohonné jednotky během dvoudenního testu, který se má uskutečnit po posledním závodě sezóny v Abú Zabí.

"Přemýšlíme o tom. Aktuálně jezdíme až do Abú Zabí s motorem Mercedes, takže nenasadíme nic jiného. Ale zvažujeme, jestli si auto třeba nevyzkoušíme potom," přiznal Boullier minulý víkend v Barceloně.

I když současný kontrakt s Mercedesem stejně neumožňuje McLarenu testovat až do konce sezóny jiný druh do motoru, veřejné prohlášení v tak rané fázi sezóny naznačuje, že Honda s vývojem nové pohonné jednotky není vůbec pozadu - spíše naopak.


Příští rok se v F1 dočkáme opět partnerství McLarenu a Hondy (foto: Honda Racing F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy