Vettelův nešťastný víkend pokračuje, po výměně převodovky dostává penalizaci

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel přijde na startu zítřejší velké ceny Španělska o pět míst kvůli výměně převodovky, která vypověděla službu během kvalifikace.

Sebastian Vettel nezažívá povedený vstup do sezóny. S RB10 trápí víc, než jeho týmový kolega Daniel Ricciardo a do Barcelony mu Red Bull přivezl nové šasi. Místo zlepšení však začaly ještě větší potíže. V prvním pátečním tréninku ujel pouze čtyři kola, když vypověděla službu elektronika a oprava znamenala, že do druhého tréninku vůbec nenastoupil.

Dnes ráno se snažil najet potřebná kola na otestování nových dílů i staronového šasi, které Red Bull použil v předsezónním testování a byl s dvaceti koly nejpilnějším pilotem na trati. V kvalifikaci ale opět přišel technický problém, tentokrát s převodovkou, který znamenal předčasný konec a desáté místo v kvalifikaci. 

Převodovku nakonec bylo nutné vyměnit. "V převodovce je díra, musíme ji vyměnit," potvrdil Helmut Marco německému Bildu. Čtyřnásobný šampion poputuje na startu závodu v Barceloně o pět míst dozadu. Odstartuje tak z patnácté příčky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy