Horner: V Barceloně musíme Mercedes porazit

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Christian Horner je přesvědčen, že pokud má Red Bull pomýšlet na úspěch v této sezoně, musí být Mercedes ve Španělsku poražen.

Z pozice získaných bodů v dosavadních 4 závodech jasně vyplývá dominance Mercedesu, ten získal již 154 bodů, zatímco Red Bull jen 57. Podle šéfa týmu Red Bull se v Barceloně ukáže, jak bude zbytek sezony vypadat.

„Pokud je ve Španělsku porazíme, budeme moci bojovat o titul. Ale bude to těžký souboj,“ řekl Horner pro Sky Sports F1. „Dáme do toho všechno. Věřím, že s nimi budeme moci bojovat. Nemůžeme dovolit, aby se nám ještě vzdálili.“

Mercedes těží z výborné aerodynamiky, ale také síly své pohonné jednotky. V Bahrajnu i Číně to bylo na rovinkách jasně patrné. Horner si je vědom limitů Red Bullu, ale je stále optimistický před závodem ve Španělsku.

„Na kilometrové rovince v Šanghaji jsme byli o 22 km/h pomalejší, což je téměř 100 metrů. O tuto vzdálenost nám Mercedesy ujíždějí. Je jasné, že tuto oblast musíme zlepšit. Víme, v čem problém spočívá, a doufejme, že v Barceloně uděláme krok kupředu,“ uvedl Horner ihned po závodě v Číně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy