Räikkönen: S motivací už jděte do ***

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ve srovnání s Fernandem Alonsem hraje Kimi Räikkönen až druhé housle. Vinu na tom podle něj nese jízdní styl.

Finský pilot závod v Číně dokončil na osmém místě, zatímco jeho týmový kolega byl o minutu rychlejší a vystoupal na podium. Novináři se ho neustále ptají na motivaci závodit a mistr světa z roku 2007 nedokázal udržet nervy na uzdě.

„Nevím proč se mě pořád ptáte na motivaci,“ řekl Räikkönen. „Kdybych neměl motivaci, neodpovídal bych Vám na takové otázky. Už s tím jděte do pr***. Máme špatné závody, není to vůbec příjemné, ale musíme se dostat tam, kde chceme být.“

34letý pilot přestoupil od Lotusu do Ferrari a určitě to byl dobrý krok. Jenže v letošní sezoně dosáhl nejvýše na sedmé místo, tyto výsledky přičítá svému jízdnímu stylu.

„Víkend byl celkově náročný, myslím si, že se na tom podepsala kombinace různých faktorů – chladné podmínky, profil okruhu a můj jízdní styl. Nedomnívám se, že bych byl na pneumatiky přiliš tlačil, protože když je chladno a mokro, je pro mě těžké, abych je dostat do správné provozní teploty. 

Nové pneumatiky fungují dobře, dokud zadní gumy neztratí přilnavost. Poté musím hodně zpomalit a snižuje se jejich teplota. A takto pořád dokola a stále to nemůžeme vyřešit.

Prostě nejde, abych mávnutím proutku změnil svůj jízdní styl a problém byl vyřešen. Na některých místech okruhu vše funguje dobře, jinde je všechno proti mně. Musíme najít řešení a doufám, že se tak stane brzy.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy